0183 507020 |   info@wics.nl | Helpdesk
 0183 507020 |   info@wics.nl | Helpdesk

Twentepoort Groep spreidt haar vleugels verder uit na implementatie WICS

Twentepoort Management

Twentepoort Groep in Wierden breidt haar logistieke activiteiten verder uit. Na eerder dit jaar al een geheel nieuw pand te hebben betrokken met Twentepoort Logistiek en Twentrex is nu TwenPack aan het rijtje toegevoegd. TwenPack specialiseert zich in e-Fulfilment (webwinkel logistiek) in een modern warehouse. Dat betekent dat deze onderneming het gehele logistieke proces van kleine én middelgrote webwinkels op professionele wijze voor haar rekening kan nemen.

Groei in e-Commerce

De opkomst en groei van de E-commerce markt, ook binnen Twentepoort Groep, heeft geleid tot TwenPack. Om de e-Fulfilment activiteiten in goede banen te leiden, was een robuust WMS nodig. De implementatie van het geavanceerde WMS (Warehouse Management Systeem) van WICS, levert klanten veel voordelen op.

99,8% van de orders foutloos

In het bedrijfspand aan de Vijverweg in Wierden is inmiddels een groot aantal palletstellingen gerealiseerd. Ook staan er drie complete etages met legbordstellingen. Martin Noeverman, mede-initiator van TwenPack, glimt van trots als hij de vele mogelijkheden van het nieuwe bedrijf oplepelt. "Doel is met name het uit handen nemen van de logistieke rompslomp die bij webwinkels om de hoek komt kijken. De ondernemer kan zich daardoor weer richten op hoofdzaken van de bedrijfsvoering, zoals bijvoorbeeld marketing, inkoop en verkoop. Bovendien kunnen we ook nog garanderen dat ruim 99,8 procent van de orders foutloos worden uitgevoerd."

Pand van Twenpack

Pand 

Papierloos magazijn

Dat het 'orderpicken' nagenoeg zonder problemen verloopt is te danken aan het computergestuurde systeem; er komt geen papier meer aan te pas. "We hebben een professioneel IT-systeem, dat middels barcodes en scanners de exacte locatie van producten aangeeft. Ons personeel volgt de aanwijzingen die op de scanner verschijnen. Zo ontstaat een gesloten en foutloos systeem. Bijkomend voordeel is dat het Warehouse Management Systeem (WMS) van de klant gekoppeld kan worden. Dit maakt het mogelijk om realtime voorraadbeheer toe te passen en de klant automatisch te berichten als het voorraadniveau onder een bepaald aantal is gedaald. Tevens kan zo de actuele voorraad in de webshop worden weergegeven”, vertelt Noeverman.

Magazijn van Twenpack

TwenPack magazijn 

"Meer marge voor de webshopondernemer"

TwenPack heeft thans zo'n tienduizend kuub aan magazijnruimte ter beschikking staan. Dat wordt begin volgend jaar met nog eens negenduizend kuub flink verruimd. Nog dit jaar wordt namelijk gestart met de bouw van een extra opslagmagazijn dat eveneens wordt voorzien van legbord- en palletstellingen. De legbordstellingen zijn met name interessant voor webshops die handelen in kleine producten, zoals onder andere telefoonaccessoires en lifestyleproducten. “We zijn voor hen dé specialist in de regio, doordat we niet alleen opslag bieden, maar het totaalpakket: plaatsen van de goederen in de opslag, orderpicken en het verzenden naar de klanten met track and trace. En doordat we voor veel webshops werken, kunnen we scherpere verzendtarieven afdwingen bij pakketbezorgers.” Dat levert volgens Noeverman nog meer marges op voor de webshopondernemer.

Totaalpakket

TwenPack maakt tevens gebruik van de kennis en ervaring van de twee overige logistieke bedrijven binnen de Twentepoort Groep, te weten Twentepoort Logistiek en Twentrex. "We hebben alles in huis om de webshophouder te ontzorgen en een totaalpakket te bieden. E-commerce ontwikkelt zicht explosief. Onze taak is om met een nuchtere en professionele no-nonsense aanpak van toegevoegde waarde te zijn voor deze webshophouders.” Daarmee wil Noeverman duidelijk maken dat TwenPack meedenkt met de klant. "We leveren maatwerk, maken samen met de webshophouder een logistiek plan. Het persoonlijke contact en het opbouwen van een relatie vinden we erg belangrijk. Het is voor de klant dan ook mogelijk om op afspraak een kijkje te komen nemen in ons bedrijf, zodat men onze passie voor webshop logistiek zelf ervaart.”

Geïnteresseerd in de software van WICS? Neem contact met ons op.

Referenties

 • Fritom Group
 • Verhoek Europe
 • Haluco
 • De Jong Verpakking
 • AA Drink
 • Frigologix
 • A Little Lovely Company
 • Temashop
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Over WICS

WICS is een Nederlands softwarebedrijf, dat al sinds 1990 innovatieve logistieke software ontwikkelt en implementeert.

Contact

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+ 31 183 507020
  Concordiaweg 157
     4206 BK Gorinchem
   

Neem contact op

x
Form not found or is not published