0183 507020 |   info@wics.nl | Helpdesk
 0183 507020 |   info@wics.nl | Helpdesk

Rehab lanceert unieke multichannel strategie

Rehab blogfoto

Het eigenzinnige schoenenmerk Rehab gaat de voorraad data van Rehab dealers koppelen aan de webshop van het merk. Rehab zal dit doen met de software van Goods on Tap. Deze software, ontwikkeld door WICS Logistics en Retailisation, creëert een besloten marktplaats voor Rehab en de aangesloten dealers waar vraag en aanbod continue op elkaar afgestemd kunnen worden. Hiermee lanceert Rehab vanaf voorjaar 2016 een unieke voorraadoptimalisatie- en multichannel strategie.

Multichannel

De voorraad data van de aangesloten winkels bij het nieuwe concept, zal realtime gedeeld worden met de Rehab webshop. Na een online bestelling bij de Rehab webshop wordt er door het systeem bekeken welke winkel de order kan leveren. De desbetreffende winkel ontvangt dan een realtime notificatie, waarna deze geaccordeerd en klaar gezet kan worden voor afhaling door transporteur of klant. Op deze manier hebben aangesloten winkeliers de mogelijkheid om ‘ship from store’ toe te passen. Zo kunnen online bestellingen die via de Rehab webshop binnen komen rechtstreeks worden uitgeleverd door de retailers aan de consument.

In store pick ups

Daarnaast is er voor de consument ook de mogelijkheid om bestellingen als een zogenaamde "in store pick up (ISPU)" te laten voorbereiden door een winkel, waarna de consument de bestelling zelf afhaalt in de gekozen winkel. Het voordeel van ISPU's is dat er traffic wordt gegenereerd naar de winkel, zoals eerder beschreven in de blog "10 uitdagingen voor een succesvolle multichannel strategie". Dat zal leiden tot meer omzet voor de betrokken winkeliers.

Voorraadoptimalisatie

Op basis van de gezamenlijke voorraad data ontvangen de aangesloten dealers in het seizoen wekelijks een voorraad advies van Rehab om de voorraad te optimaliseren. Wanneer het systeem een advies geeft om voorraad af te stoten kan de betreffende dealer de voorraad te koop aanbieden aan de andere winkeliers. Dealers die extra voorraad nodig hebben kunnen deze voorraad dan weer kopen van hun collega’s. Deze voorraad mutaties vinden plaats op de volledig geautomatiseerde besloten online Rehab marktplaats. Op die manier ontstaat er een verschuiving van voorraad naar die plekken waar deze het beste rendeert.

Nieuwe distributiestrategie

Met de integratie van Goods on Tap zet Rehab een enorm grote stap in het doorvoeren van de nieuwe distributie strategie. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met dit pakket de juiste tools hebben ontwikkeld om met onze retailers een nog intensievere samenwerking aan te gaan waar de markt op dit moment echt aan toe is: Volledige integratie, optimalisatie en wederzijdse afhankelijkheid tussen leverancier en retailer om zo de beste service en beschikbaarheid te bieden aan de consument", aldus oprichter van Rehab Jaco Flach.

Goods on Tap

Goods on Tap is een softwareproduct dat twee diensten in een portal levert. Het bedrijf is ontstaan vanuit een samenwerking van twee bedrijven Retailisation en WICS Logistics. Retailisation is specialist in het optimaliseren van voorraden op verschillende locaties van voornamelijk verticale retailers en grote sportmerken. WICS Logistics is specialist in logistieke software en werkt voor veel bedrijven in de fashion zoals G-Star, PME Legend en Geisha. Onderstaand een animatie van het concept Goods on Tap.

 

 

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Referenties

 • Fritom Group
 • Verhoek Europe
 • Haluco
 • De Jong Verpakking
 • AA Drink
 • Frigologix
 • A Little Lovely Company
 • Temashop
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Over WICS

WICS is een Nederlands softwarebedrijf, dat al sinds 1990 innovatieve logistieke software ontwikkelt en implementeert.

Contact

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  + 31 183 507020
 Havenstraat 32
     4251 BC Werkendam
   

Neem contact op

x

Schrijf je nu in voor onze
maandelijkse nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van WICS!

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze site en we zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u aan ons doorgeeft vertrouwelijk wordt behandeld.